27.12.2020 – Božja družina smo

»In življenje se je razodelo in videli smo ga. Pričujemo in oznanjamo vam večno življenje, tisto, ki je bilo pri Očetu in se nam je razodelo.« (1 Jn 1,2)

Premislim: Oznanjevalec evangelija ni vedno pridigar. Vsi smo krščeni v Jezusa Kristusa. Potopljeni smo v njegovo Ljubezen (Svetega Duha) do Očeta in vsakega izmed nas. Strah pred smrtjo nima več oblasti nad nami, razen če mu jo sami dajemo. Hvala neštetim pričevalcem, ki imajo tudi danes radi Boga, tako, da ljubijo (= podarjajo svoje življenje) bližnje in jih tako rojevajo v Božjo ljubezen. Ljubezen je namreč bolj v dejanjih, kakor pa v besedah. Sveti Jožef je glavni zavetnik vseh, ki vsak dan razdajajo svoje telo drugim in tako delajo iz sveta prostor vstopanja v Življenje Božje družine – občestva. Vsi smo Božja družina, če hočemo in sprejmemo ta dar.

Zahvalim se: Sv. Jožef, hvala ti, da tudi nam pomagaš ljubiti v dejanjih in ne le v besedah. Danes in tukaj, za več življenja vseh naših sodobnikov. Vsi so namreč Božji ljubljeni sinovi in hčere. Bog namreč nima sovražnikov.

p. Dr. Vili Lovše DJ