Koledovanje v župniji Trnje

 

Misijonarji tudi ob letošnjem koledovanju pričakujejo našo pomoč za uresničitev svojih načrtov v pomoč ljudem, h katerim so poslani. Na zgibanki, ki jo boste prejeli ob obisku kolednikov – če bo to mogoče, je zapisanih 11 različnih prošenj naših misijonarjev v vrednosti od 3.000 evrov (omogočanje 10 dnevnega počitniškega tabora invalidnim otrokom v Kirgiziji) do 40.000 evrov (gradnjo novih in obnova starih hiš v Albaniji); vse skupaj je vrednost 184.450 evrov.

Dogovorite se po vaseh, kako in kdaj bi mogli letošnje koledovanje uresničiti. Skrajni čas je do Svetih treh kraljev, 6. januarja. Material (nalepke, zgibanke s podatki) boste koledniki prejeli v župnišču v Zagorju ali v Mežnariji v Trnju.

Koledovanja zaradi pandemije letos ne bo na običajen način, pač pa ste vsi vabljeni, da prinesete na praznik Sv. Treh Kraljev svoj dar za slovenske misijonarje po raznih delih sveta, kakor je zapisano v vabilu ”Koledovanje 2020-21”, ki ste ga prejeli v svoje nabiralnike. Preberite si ga! (Če ga kdo ni prejel, naj si pogleda v vabilu na medmrežju. Tam bo tudi povezava na kratek video koledovanja.)

Kar ste otroci v adventu dali v ”šparovček” iz adventnega koledarja za vaše revne vrstnike v misijonskih deželah, prinesite kot Sv. Trije kralji – Modri z Vzhoda v dar Jezusu v jaslice. Saj že veste: »Kar storimo kateremu koli revežu, storimo Jezusu!« Ta svoj dar prinesite na slovesni praznik GOSPODOVEGA RAZGLAŠENJA – SVETIH TREH KRALJEV v cerkev, kamor bodo tudi starejši prinesli svoj dar za slovenske misijonarje. Če pridete s svojimi starši k sv. maši v cerkev – prej se prijavite! – lahko tudi takrat.

Tretji in  zadnji sveti večer letošnjih božičnih praznikov bo v torek, 5.1. Tudi ta večer pokropimo svoja bivališča in prosimo Božjega blagoslova in varstva pred različnimi nevarnostmi in boleznimi.

SLOVESNI PRAZNIK GOSPODOVEGA RAZGLAŠENJA – SVETIH TREH KRALJEV, bo v sredo, 6.januarja. Da bi se moglo čim več vernikov ta dan udeležiti sv. maše v cerkvi, je g. škof Jurij dovolil, da lahko vsak duhovnik ta dan mašuje štiri krat. Tako bodo sv. maše v Trnju ob 9h in 17h ter v Zagorju ob 10,30 in 18,30. Vsekakor za prijavite, kdaj se želite udeležite sv. maše!

Vaš župnik